קריית ים נמצאת בתהליך מיתוג של התחדשות עירונית. בפועל, רוב מרכזי הציבור שלהם, עדיין ישנים ולא מתוחזקים. בפרויקט זה, שבו פנו אליי, לאדריכלות פנים המתנ”ס + שיפוץ חזיתות המבנה, החשיבה הייתה לתת לתושבים חוויה אורבנית, לתת להם הרגשה שמשקיעים בהם, ולא רק את המינימום. לא עוד “מתנ”ס” המוכר, לא עוד מרחב מיושן  , הצעתי מתנ”ס שיותר דומה למשרדי הייטק/לובי בית מלון אורבני. לא עוד סתם מתנ”ס .

הקונספט העיצובי היה מקום מזמין, פרקטי אבל שיתן תחושה בין לובי של בית מלון תל אביבי לבין סלון ביתי, אבל עדיין עם חומריות המתאימה למרחב ציבורי. חיפשנו מרחב שיהיה הרמוני, שיכיל את הפעילות המגוונת המתרחשת במרכז. הקפדנו לתת פתרונות ומענה לנגישות למתנ”ס, שחרט על דגלו עשייה חברתית ומיטיבה עם כולם. ישנו אפילו כיתוב מואר על גבי קיר הבריקים שמראה על כך. המעלון שהיה קיים הושאר במקומו, וטופלה הגישה על ידי רמפה לאזור הקבלה.

הכנסנו את עיצוב החוץ פנימה. פיתוח החוץ, ספסלי הישיבה נכנס פנימה בבנייה של קיר וכניסה של נישה מיוחדת לספסל בנוי בתוך הלובי, שבו ניתן לשבת להמתין לפעילות. גם החומריות שבחוץ נכנסה פנימה, עם גמר העץ. רחבת הבטון של הכניסה נכנסת אף היא פנימה ברצפת גומי פיויסי דמוי בטון, רצפה עם יתרונות למבנה ציבורי, גם מבחינת תחזוקת החומר הקלה, וגם מבחינת התקנה נוחה וזולה יותר, שלא הצריכה פירוק של הריצוף והמדרגות הקיים, אלא הדבקה מעל. החומרים הותאמו לאילוצי התקציב.

החומריות שמלווה את הפרויקט היא גמר עץ, בטון, ברזל, בריקים מפירוק, וזאת כדי להישאר עם החומרים הטבעיים ככל הניתן. הצבע הכחול נבחר ללוות את קיר הלובי, כרמיזה לזה שהפרויקט נמצא ליד חוף הים. השפעת השיפוץ על האוכלוסייה כבר ניכרת. התושבים מגיבים למרחב בהתרגשות ובחיוביות.חלק מאילוצי הפרויקט היו בקשת אדריכל העיר לנסות ולשמר את חזיתות המבנה. לכן, החזיתות חופו חלקית באלומיניום גמר עץ, והחיפוי בוצע על גבי פסיפס קרמיקה אדומה, שלא פורקה, אך הוסתרה. קווי המבנה האופקיים והורטיקליים שומרו ואף הועצמו על ידי תוספות החיפוי

צילום: עמית גושר