עיצוב ושיפוץ המשרד – תקציב


האם יצא לכם שרציתם לשפץ או לרענן את המשרד שלכם ונעצרתם בגלל שהיה לכם תקציב שיפוץ נמוך? לאחר שנה שבה שהיתם או לא שהיתם במשרד, בעקבות מגיפת הקורונה, עולה הצורך והרצון לשפץ, לחדש, לרענן לשנות ואף להגדיל או להקטין את המשרד שלכם.

השלב הראשוני בתהליך, צריך להיות קביעת תקציב השיפוץ. תקציב הכולל בינוי, קירות, מעטפת פנימית וחיצונית, אקוסטיקה, תאורה, ריהוט, נגרות וסטיילינג. תפקיד המתכנן והמעצב, במובן מסוים כזה או אחר, הוא גם, להיות, לא פחות מתקציבאי במשרד פרסום, המחליט יחד אתכם ומייעץ, איפה לשים את הכסף, וכמה. ויותר נכון : מה האפקט שייצור את השינוי הרצוי לכם בהשקעה המינימלית הדרושה, ומה סדר העדיפויות המתאים לחלומותיכם וצרכיכם ובהתאם שם להשקיע יותר או פחות.

בשלב הראשון צריך להחליט באילו חלקים במשרד כדאי להשקיע יותר, מתוך מתקציב השיפוץ העומד לרשותכם. כך למשל, לקוח שלי רצה לעצב את המשרד שלו ועמדו לרשותו כ- 1000 ש”ח למ”ר (כולל התקנה) בלבד. (רק לשם הדוגמא והבנת עלויות – חיפוי קיר כדוג’ פורניר/אריחי דמוי בטון, עולים כ-500 ש”ח למ”ר, לא כולל התקנה) לקחתי החלטה, כמובן בשיתוף ובאישור הלקוח שלי, להשקיע יותר כסף על עיצוב איזור הכניסה. החלטנו שבחדרים הפנימיים נשקיע את הבסיס הראוי והאסתטי לעבודה, אבל שבכניסה, היכן שממוקמת עמדת המזכירה, וחדר הישיבות, שם תקציב העיצוב יהיה גבוה יותר.

החלטה עיצובית שלקחתי (ושלא עולה כסף), היה, להשתמש באור ובתאורה, לא רק כגופים טכניים, המשמשים להארת הפונקציות השונות, אלא כגופים דקורטיביים, המכניסים נגיעות של עיצוב, ע”י פסי לד דקיקים השקועים בקירות ובתקרת הגבס , ויוצרים קומפוזיציה מעניינת.

להמשך השפה העיצובית, השתמשנו במדבקות דמויות התזת החול על גבי הזכוכיות של חדר הישיבות, דבר שממילא נחוץ ומיושם כמעט בכל משרד, רק שכאן, השימוש הפונקציונלי ליצירת שקיפות-הסתרה, קיבל את צורניות פסי הלד ומשחקם.

לשם הרגשת החמימות במשרד, העשרנו את המשרד בתכני החברה, אם זה צילומי מייסדיה ממוסגרים במסגרות עתיקות, אם זה גרפיקה מודרנית הלקוחה מעולם התוכן של אתר האינטרנט של החברה.

בפרויקט אחר, התכנון המקורי היה ליצור ” גוש” אדריכלי, מסה, כשהקירות בנויים מחומר תעשייתי – Osb, היישום והביצוע של חומר זה היה יקר מידי ללקוח, אז כתחליף, בחרתי ליצור את האפקט הרצוי – להבדיל את האזור הזה מהשאר, ע”י צבע כחול עמוק, ריצוף בגוון קונטרסטי המקיף את המסה, ותאורה נסתרת המוסיפה לדרמה.

המסקנה: גם אם אין הרבה כסף, עם מה שיש – אפשר לעצב וליצור את האפקט הרצוי במהלך השיפוץ!!

מעצב טוב הוא כזה שיודע לעבוד עם כל תקציב שיפוץ, גבוה ונמוך, ולייצר חלל שרוצים לעבו ולשהות בו ואף מיטיב ומפרה את תפוקת העבודה.