עיצוב אדריכלי לחברת הייטק בצמיחה

החברה: חברת ההייטק טייטוקאר, חברה שהמציאה מכשיר רפואי פורץ דרך.

האתגר: החברה שנמצאת בשלבי צמיחה מבקשת לעבור לחלל גדול יותר, מקום שיכיל את כמות העובדים המתרבים, יתאים לערכי החברה והתרבות הארגונית.

השטח:כ-1000 מ”ר. התקציב 2000 ₪ למ”ר. הלו”ז:4 חודשים.

הפרויקט כלל ארבעה אזורים עיקריים:

  1. אופן ספייס לעובדים ולמנהלים כאחד – שקיבל טיפול אקוסטי.
  2. חדרי ישיבות  –קטנים וגדולים.
  3. אזורי ישיבה “אחרים” –בוטים, תאי טלפון, חדר נדנדות.
  4. קפיטריה – מתחם משותף, לעבודה למפגש ולמנוחה.

הדרך: ברגע שנכנסתי למבנה של אמות השקעות הממוקם בנתניה, זיהיתי את חלל המחסן הלוגיסטי – המראה התעשייתי והמיוחד ענה על הציפיות ומיד סימנתי לי אותו כאתגר אדריכלי ועיצובי.

המטרה שעמדה לנגד עיני הייתה ליצור חלל פתוח, במראה חדשני, מרחב פונקציונאלי ומותאם למטרות העבודה, חיבור בין העובדים במרחב ליצירת תרבות ארגונית משתפת וכמובן מראה שירגש את השוהים בחלל.

העיצוב: בחרתי בעיצוב מקורי וייחודי שיוצא מגבולות העיצוב הקונבנציונלי המאפיין של משרד. באמצעות משחק עם גבהים בחלל , שימוש בצבעים מונוכרומטיים שלווים ושילוב של חומרי גמר, מקומות ישיבה לא שגרתיים, פינות ישיבה שיעוררו יצירתיות ועבודה משתפת.

עבורי כמעצבת האתגר היה התאמה בין הגובה החריג שיוצר תחושת גודל עוצמה וקצת ניכור, לבין יצירת חללים נעימים ועוטפים. להפוך את החוויה במרחב לחוויה שחוגגת את חופש הבחירה – איפה לשבת לעבוד – האם בכיסא שלי, האם בבוטים, או במדרגת האמפי, או אולי בתא הטלפון. האם תחת תקרה שבה הגובה מגיע ל 2 מטר או בחלל הפתוח המגיע לגובה 6 מטר.

צילום: עוזי פורת